Onze Service en Garantie

VintageMasters logo

Wie zijn wij?

Vintage Masters is een jonge en dynamische online vintage horlogewinkel. Opgericht in Nederland met als doel uitstekende klantenservice en geweldige horloges aan de wereld te bieden!

Wij zijn van mening dat je moet doen waar je goed in bent, om iedereen de beste service te bieden.

Wij zijn gespecialiseerd en focussen ons uitsluitend op Omega horloges om u het beste van het beste te kunnen bieden. We werken samen met meester-horlogemakers van het hoogste niveau die onze horloges controleren en indien nodig service verlenen.

Wat maakt ons anders?

Wij bieden uitgebreide beschrijvingen en informatie over elk horloge dat we verkopen. Onze transparante manier van verkopen is geliefd bij klanten over de hele wereld.

We halen energie uit klant verhalen en feedback. Wij geloven dat een aankoop van een horloge geen eenmalige transactie is, maar eerder een relatie die je met elkaar opbouwt. Daarom stopt onze service niet wanneer we je horloge verzenden. Wij willen ervoor zorgen dat u 100% tevreden bent, ook na 5 jaar.

Onze reis voor het verkopen van horloges is net begonnen, we kunnen oprecht zeggen dat we vrienden hebben gemaakt onder onze klanten en we bouwen iets voor alle horlogeliefhebbers. Geen arrogantie, geen concessies, geen discriminatie.

We gebruiken een 3-stappen proces om ervoor te zorgen dat u met vertrouwen kunt kopen

1. Check

vintage Omega seamaster honeycomb 2577 service

2. Service

Servicing Omega Movement

3. Check Opnieuw

Servicing Omega Movement

How Checken wij onze Horloges?

Om ervoor te zorgen dat wij uw horloge in zo goed mogelijke staat afleveren, laten wij al onze horloges nakijken door ervaren horlogemakers.

Deze horlogemakers gebruiken de volgende stappen om te beslissen of een horloge service nodig heeft voordat het te koop wordt aangeboden:

  1. Het horloge wordt op een timegrapher gelegd om de basiswaarden te controleren. Een amplitude van 250 graden, gecombineerd met een dagelijkse variatie van maximaal +30 seconden en een beat error van  maximaal 1 ms, betekent dat een horloge een PASS heeft om naar de volgende controle te gaan. Elke lagere waarde betekent dat het onderhoud nodig heeft (afhankelijk van het soort horloge en prijsstelling kunnen deze waardestandaarden hoger zijn, we zijn altijd bereid om deze informatie te verstrekken).
  2. Het horloge wordt geopend en het uurwerk wordt gecontroleerd op stof, vet en versleten of kapotte onderdelen. Als het uurwerk schoon is en er geen onderdelen kapot zijn, gaat het horloge door naar de eindcontrole. Zo niet, dan krijgt het een servicebeurt.
  3. Alle functies van het horloge worden getest (dagfunctie, datum functie, dag en datum instellen, tijd instellen, chronograaf functies, horloge opwinden en gangreserve). Als een van deze functies niet werkt, krijgt het horloge een onderhoudsbeurt en begint de controle na de onderhoudsbeurt weer bij nummer één.

Wij garanderen authentieke horloges

Al onze horloges zijn gegarandeerd authentiek en worden geleverd met een ondertekend Certificaat van Echtheid.

Voordat we een horloge aanschaffen controleren we altijd de wijzerplaat, kroon, uurwerk en kast op originaliteit. Origineel glas is zeldzaam op deze horloges, aangezien de meeste horloges een plexiglas glaasje hebben dat sneller krast is en veel vervangen is bij eerdere servicebeurten.

De belangrijkste criteria voor ons zijn de wijzerplaat, kast en uurwerk. Deze moeten origineel zijn.

Als we een horloge verkopen met een gereviseerde wijzerplaat, wordt dit altijd vermeld en is dat specifieke horloge gekozen op basis van zijn esthetiek in plaats van op basis van verzamelwaarde. De kroon is minder belangrijk omdat deze ook vaak werden vervangen bij servicebeurten.

Geniet van het kijken in onze collectie en neem gerust contact met ons op als u vragen heeft!